Bakgrund

tisdag 5 juli 2011

En kaosartad grill

Jo, vi skulle ju grilla igår och jag tog min kolpåse och tändvätska med mig och vi gick till torpaängen, där vi tänkt oss en trevlig korvgrillning. Att tänka sig något och ta ut det i förväg, är inte längre något alternativ. Inte efter denna dag. Inte efter någon annan heller egentligen, men man vill ju vara positiv, fast nu är även det kört.

Nej, då . . . men den här dagen alltså. Det var dagen efter vi inte sovit och sonen ville spela fotboll kl 03.00 på natten. Kaoset var väntat.

Kolpåsen som jag trodde var halvfull, var bara bottenfull.

Tre små goa trollungar, stod och tittade skeptiskt på det som såg ut att vara en liten brasa.

Men vi gav oss inte, här skulle det grillas. De stora killarna hängde uttråkat och undrade när korven skulle bli färdig samtidigt som en av dom var väldigt högljudd och cyklade runt runt runt . . .
De tre små andra barnen gick omkring och pratade för sig själva och var jättenöjda. De ville mest ha dricka hela tiden.

När inte kolen längre glödde, vilket den bara gjorde i fem minuter, Trycktes korvarna längre och längre ner i den så kallade brashögen. Att hålla en pinne ovanför kolen är inte heller så lätt för en två/tre åring . . . men jädrar vilken tjock pinne 11-åringen hittade. . .

En av killarna blåste och pillade på kolen hela tiden, så till slut fanns inget kvar alls... ett papper började brinna som någon lagt på och det var då . . . det var då, vi gav upp. Allting rafsades ihop och en liten glad fis i barnvagn som jollrade efter mat, rullades iväg.


En engångsgrill köptes in och "någon" skrev "din farsa" på gårdsgrillen, ja det var där vi hamnade. På gården.

Ett påklistrat leende i ett rökmoln av den blonda Taikonmamman

En riktigt glad, avslappnad och snygg morsa... en pojk som låtsas dricka tändvätska och två andra som äntligen fått sig en varm korv. Tänk vad tacksamma dom små personerna ändå är.

Där finns inga bekymmer!

Slutet gott allting gott. Alla fick sig en korv! Grillad eller inte, det är inte frågan . . . och vad har vi lärt oss av detta? Jo, att ALLTID titta i kolpåsen innan man går nånstans. Om man ska grilla alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar