Bakgrund

måndag 30 januari 2012

Thailand 20/1

Det är varmt !!! Natten har varit jobbig och jag somnade igår vid 17. 00 redan och gick aldrig med ut och åt, såå trött.
Vaknade därför minst tio ggr under den kolsvarta natten och var ashungrig. Drack vatten och bara väntade på att det skulle bli morgon.

Jag har så in i helvete ont i kroppen. Kan vara massagen som jag fick i förrgår. Hon tog ju i för kung och fosterland för att få bort alla mina knutor och har hon själv inte ont i dag så är hon en thaikvinna med muskler av stål- för den behandlingen gick inte av för hackor. Hon satt ju för sjuttan på mig till slut och borrade in sina knän, armbågar och händer på de ondaste ställen jag hade.
Min rygg gör ont, men pinade mig ändå ut på strandpromenaden.
Stranden är full av små krabbor som jobbar i sina små hål och de känner på sig när tidvattnet är på gång. Då går de i kolonner uppåt för att inte bli ivägsköljda. Det ser så roligt ut! Mönstrena de gör i sanden är jättefina och ser ut som stjärnor. Undra hur de kommunicerar med varandra?!Vi hyrde iaf en moped för 200 bath (en dag) och tog oss lite norrut. Skyltar med varning för tsunamis fanns längs vägarna lite här och där... att man i dalarna kunde bli översköljd? Nja, men nu har de ju faktiskt mycket bättre koll på det där- långt i förväg- så skyltarna var väl mer till för att man skulle veta att här och där kunde det översköljas än om man var på en topp eller ett berg...Vi tog oss till nationalparken, det var en rätt lång bit dit. I 40 km i timmen tog det oss en halvtimme ungefär. På vägen dök det plötsligt upp apor och när jag skulle ta kort på en av dom som satt nära tyckte han att jag blev närgången och började titta på mig lite surt, sedan gick han ner från sin plats och då backade jag. Skulle inte vilja få ett apbett här och nu, jag har tillräckligt ont överallt!

Inne i parken gick jag och Jessica fredligt. Plötsligt dök en apa upp från ingenstans och började springa emot oss. Jessica ställde ner de hon höll i handen- en påse med en burk i med nyinköpt musli och 1000 bath (ca 225 kr). Apan greppade påsen och sprang iväg... Jessica skrek och viftade, jag fotade och Christian och Peter kom springande. Det blev en kamp för att få tillbaka den där påsen, för en annan apa kom och tog påsen från den första apan och Christian gick igång och fick sitt lystmäte. Han fick tillbaka påsen utan att slå ihjäl aporna och på köpet en riktig adrenalinkick... glada i hågen- badade vi och promenerade runt lite bland apor och träd och jag kände att jag ville att aporna skulle komma igen. . .
Kolla vad glad Christian blev!

På hemvägen blev det middag på en restaurang längs vägen, ett hotellkomplex där J och P tidigare bott. Mycket god mat och fin utsikt. Personalen var påtända och det fanns happydrinks att beställa. Tydligen med någon slags svamp i som gör dig lite lycklig för tillfället... åtminstone fnittrig. Vi nöjde oss med en öl och en stor flaska vatten!

Men den där svampen, undrar om man kan köpa hem den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar