Bakgrund

onsdag 10 november 2010

Vad kommer härnäst?

Vad trött jag är idag. När jag åkte till jobbet ville jag bara sova på vagnen och jag försökte också. Så kom det på en ung tjej med headset på sig och spelade musik. Hon spelade så högt att det lät som om det var en bandspelare och någon skön musik var det definitivt inte. Det skränade och lät och jag blev så glad när jag såg att hon reste sig upp och skulle gå av. Ljudet försvann bakom mig och jag log för mig själv.

Plötsligt bara några sekunder senare, drar ett dragspel igång bakom mig. Två pojkar med utländsk bakgrund ler och skrattar och vill ha pengar för musiken som spelas. Pengarna ska läggas i en Mc Donalds mugg. Nu ler jag inte längre. Det var en kort stund jag gjorde det.
Hade det legat pengar i muggen hade jag tagit några kronor istället, för sveda och värk. Jag är trött och vill ha lugn och ro på spårvagnen. Börjar åldern ta ut sin rätt?

Och vad har hänt med Göteborg? För tre år sedan såg jag inga tiggare här. Nu kan man se tiggare sitta här och där, halvblinda- om man ska tro dom. Men Sverige är väl ändå ett land som fortfarande tar hand om människan?! Det finns väl ingen som måste vara hemlös eller gå utan mat för dagen? Går inte dessa barn i skolan undrade jag för mig själv.

Nej jag tycker dom borde dela ut huvudvärkstabletter istället för att gå omkring och samla in pengar för musik som jag inte tycker om. Vill jag lyssna på musik går jag på en konsert eller sätter på radion. Eller så gör jag som jag gjorde idag. Jag åker till mitt jobb!! Här spelas det Refreshments idag!

1 kommentar:

  1. Hmm, de där tiggarna som verkar vara så sjuka brukar resa sig upp och med lätta steg gå runt på stan som vilken vanlig människa som helst enligt insideinformation... Jag ger aldrig ALDRIG pengar till tiggare. De är inte bara oärliga, de låter sina barn tigga och stjäla hela långa dagar också! Jag läste i går på text-tv om nån tiggare som blivit dömd för nånting för att deras barn inte fick gå i skolan utan tigga och stjäla åt föräldrarna.

    SvaraRadera