Bakgrund

söndag 12 december 2010

Frölunda kyrka

En promenad hit idag fick mig att vakna till liv. Solskenet och vädret var så fint, så det gjorde inget att det var minst 5 minus. Det var inte så längesen jag var i kyrkan och anledningen idag var ett dop. Sist var det begravning och det är konstigt, men ändå väldigt vackert och tryggt, hur kyrkan ändå är en slags medelpunkt för olika händelser i livet. Dop, konfirmation, bröllop och begravning.Jag blev berörd idag. Det var en psalm som gick rätt in i hjärtat. Jag kommer inte just nu ihåg vad den hette. Men jag ska försöka minnas den ...
Något annat som gjorde mig berörd igår, var när LillBabs och Christer Sandelin i "Så mycket Bättre" sjöng LEVA tillsammans. Även den texten satte sig. Det känns som om jag är så gammal helt plötsligt och så många pusselbitar som faller på plats.
ME LIKE! (Ja, inte att jag känner mig gammal- men att det känns bra. Så där bra som det bara kan kännas ibland.)

1 kommentar:

  1. Jag har varit med om en hel del begravningar men också dop, bröllop och konfirmation och jag tycker också att kyrkan är en skön plats för eftertanke. För även om det kan vara jobbigt att minnas begravningar man varit på så finns det ändå gott om glädje och kärlek innanför de vitkalkade väggarna.

    SvaraRadera