Bakgrund

söndag 31 oktober 2010

En påhittig samlare

En av mina söner älskar ju att greja, pyssla och bygga. Inte med pussel och knep och knåp, för det har han inget tålamod till. Men det ska vara andra saker, såsom att spreja, experimentera, hitta saker, hamra och bygga. Ett axplock av vad han hittat;

Byggnadsarbetarna utanför kanske saknade dessa?
Grön neonfärg att spraya på utmätande mark.
Vem kan sakna denna? En "nyckel" att kunna skruva på och sätta på vattenkranar till hus i området. Passar nog även till andra låsta !
Jaha? Denna skulle då tydligen ha legat slängd på en soptipp. Vi har ingen hund, men den kan ju vara bra att sätta upp om folk med hundar kommer hit och hälsar på ?!

Ett pågående experiment inne i hans rum.


Balkongen intagen och där kom sprayen väl till hands då . . .

Japp, ibland rensar jag när han inte ser eller vet om- för han glömmer vad han har och det kan bli lite för mycket ibland. Det kan bli en jobbig stund om det är något han verkligen saknar. Att förklara då att jag slängt grejen, gör han ledsen. Men det går över och han hittar nya saker- hela tiden! Det går inte spara på allting. Han kan fråga efter nyckeln till soprummet eller själva miljöhuset där folk slänger bra saker- där även hans mamma går! Där man kan hitta allt från telefoner till soffmöbler. Men det finns ju gränser även för det, så det gäller att hålla koll. Han är en underbar kreativ liten goding och det ska man ju inte ta ifrån honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar