Bakgrund

söndag 31 oktober 2010

Spelet om Göteborg

Igår när bara jag och Tobias var hemma, passade vi på att spela ett sällskapsspel. Det fungerar inte alltid när alla är hemma, det blir liksom rörigt då- så nu tog vi fram spelet om Göteborg. Samma som monopol, fast istället för Stockholm då så var det härliga Göteborg. Jag skrattade gott när jag läste spelreglerna och förklaringarna till vad som gällde när man hamnade på speciella rutor.

För det första kunde man välja bland olika spelpjäser. Det var bland annat spelpjäser som Västtrafiks spårvagn, Hasselblads kamera, Volvo Trucks lastbil, SKF:s kullager och Ostindiefararen.

Spelet tar sin början på Göteborgs Universitet. Kunskap ger ju utbildning, så varje gång vi passerade där belönades man för sitt slit med 4 000 kr. Så skulle det vara i verkligheten med tycker jag. ( Jag borde få åtminstone 1 000 kr iaf, varje gång jag åkte förbi Majornas Vuxengymnasium. )

Sedan kunde man köpa gator och torg och precis som i monopol bygga hus och driva in hemskepengar när man hamnade just på den rutan.

Här är Tobias JÄTTESKADEGLAD för han har precis fått in flera tusen kronor av mig. Jag hamnade också på rutan Casino Cosmopol- ett ställe där man har så roligt att det är svårt att ta sig därifrån. Där var jag tvungen att stå över två slag och spela roulette. Usch... gillar inte det där. Men, men ... man måste följa spelreglerna!

Ja, vi hade kul och man borde verkligen spela sällskapsspel oftare!
Vi orkade inte spela mer än två timmar, då räknade vi ihop det vi hade.
(Tobbe vann med 6000 kr)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar