Bakgrund

måndag 3 oktober 2011

Ja då har man handlat

Jag tog bussen till Sisjön och Jula. Där skulle jag hitta en bollpump som sonen vill ha till alla sina bollar. Plötsligt kom jag på mig själv stå att titta på saker som klyvyxor, betongblandare och cirkelsågar. Jag bara fastnade och kan inte förklara varför. Det var när en man kom och ställde sig bredvid mig och började prata med både en trädgårdstomte och en kanin i samma material och som även de var till salu, som jag fick mig en tankeställare . . . jag ville inte förknippas med den mannen kände jag.

Jag hittade en bollpump! Jag hittade en hel jäkla kompressor... så nu kan vi pumpa både bildäck, cykeldäck, bollar och luftmadrasser. Kände att det var lika bra att slå på stort. Ja nu har jag iofs ingen cykel kvar eftersom den blev stulen för någon månad sen, men barnen har ju och det känns helt okej att ha samma pump till allt. Då håller vi reda på den också.

Åkte sedan vidare med bussen till Frölunda Torg och Lindex. Fick för mig att för en gångs skull köpa mig en behå, för det där med att köpa underkläder till sig själv det händer liksom inte så ofta. Visst är det så eller är det bara jag som köper det väldigt sällan? Jag tror inte ens jag minns när jag köpte en behå sist...

... så nu tog jag en fin behå som jag hittade och gick in i omklädningsrummet. Jag mindes plötsligt VARFÖR jag inte brukar köpa dessa plagg. Om ni har sett barbapappas former, så vet ni vad jag menar. Ja han kan ju ändra former hur som helst och det kan jag med tydligen...
(Usch vad löjlig jag var nu... eller?)

Jag fick helt enkelt ropa på en tjej som arbetade där och rådfråga henne. "Den sitter ju jättebra i kuporna", sa hon. "Jaha, okej... men det här då?" sa jag och drog i den överflödiga huden som trycktes uppåt längs sidorna. "Vaddå?" säger hon och låtsades oförstående. "Jamen du ser väl?" säger jag och petade i fettet under armhålorna... "Jomen nu är det bara så" sa hon ... & jag köpte faktiskt den kommentaren. För det är faktiskt så det är. Jag köpte behån också, men vägrade ha DD-kupan som hon föreslog. DD-kupa? Allvarligt talat? Det har jag f-n aldrig haft förut.
Fast nu när jag ser barbapappa, så blir jag glad. Han ser så himla glad och nöjd ut och det är ju det man bör vara. Så nu har jag ändrat uppfattning. Barbapappa är fin. Så då är jag också det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar