Bakgrund

tisdag 7 februari 2012

Faktum

Vi köpte Faktum igår av en man som ofta står vid affären. Han och en annan man brukar turas om att stå där och jag och sonen hade pratat om att köpa tidningen. Sonen ömmar för utsatta människor och för djur och pratar ofta om att han vill hjälpa människor genom att lägga pengar i bössor eller ge bidrag via telefon och sms då det visas på tv.

Nu stod mannen där och sonen gav honom hundra kronor, som vi redan innan bestämt att vi skulle ge. Mannen sken upp och tackade så hjärtligt och det stora leende som sonen själv gick hem med var längesen jag såg. "Jag känner mig så glad i hjärtat" sa han med stor inlevelse och sedan satte vi oss hemma i soffan och läste reportagen. Ett reportage vi fastnade för var det om hemlösa djurägare. Ett djursjukhus i väster slår upp sina dörrar för alla hemlösa djurägare i Göteborg där de kan få hjälp gratis, både med hälsokontroller och kirurgiska ingrepp samt att de delar ut djurfoder.

Helt fantastiskt tycker vi !!

Faktumsäljaren köper tidningarna för 25 kr styck och säljer sedan tidningen för 50 kr, så förtjänsten är inte så stor. Dessutom säljer de tidningen för att komma ut socialt och jag anser att vem som helst kan hamna i svårigheter även om man alltid har ett val i livet, så handlar det om varje människas förutsättningar just då. Oftast handlar det om arv och miljö men det kan också hända den bäste . . .

2 kommentarer:

  1. Så fint av honom. Kul att höra att det finns barn som blir glada av att ge, det är ju så man ska känna! =)) Häls: Åsa

    SvaraRadera
  2. Ja, det värmer i hjärtat och glädjer ... Kram Åsa!!

    SvaraRadera