Bakgrund

onsdag 30 november 2011

Vilken föreställning!

Igår var sonen med skola på Järntorgets Folkets Hus och tittade på "Jag vill vara normal"... en föreställning och föreläsning med Eric Donell i spetsen.

Föreläsningen "Jag vill vara normal" ger en insikt i hur det kan vara att leva med en vanlig funktionsnedsättning som Tourette, ADHD och OCD, samt ger kunskap om sociala och andra svårigheter, vanliga missuppfattningar, fördomar och det utanförskap som normalt följer med.

Han
blandar föreläsningen med belysande sketcher, filmklipp m m i en lärorik och underhållande mix. Hur är det att ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och hur kan den vändas till en funktionstillgång att hämta kraft ur? Föreställningen är en självbiografisk resa genom ett liv av utanförskap och äventyr.

Sedan fick även vi närstående biljetter för att kunna gå på föreställningen på kvällen och detta gjorde pappan och den andra sonen. Man kan lära sig förståelse bland annat och få insikt hur och varför vissa saker är som det är.

Jag har förståelse, men när man lever i det 24/7 orkar man inte alltid vara så förstående. Det känns som jag blir lätt galen emellanåt och flippar ur...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar