Bakgrund

måndag 27 juni 2011

Kronofogden

För flera år sedan, skulle vi enligt en dom som gick igenom få skadestånd och ofta, mycket ofta får vi beslut om utmätning av den där enskilde personens inkomster. Viss ersättning fick vi från brottsoffermyndigheten men hälften är inte ens utbetald. Så i mån av vad denna enskilda person kan betala (ingenting) så får man snällt vänta . . . (tills andra skulder är borta- kanske 20 år...vad vet jag)

Men man blir så påmind när det kommer brev från kronofogden och det är riktigt jobbigt faktiskt. Vad som hände är en stor sak, som jag inte vill berätta om och det är 10 år sedan - men nära vänner var inblandade och det har präglat oss kan man säga. Tänk, jag skulle kunna skriva en roman om åren som småbarnsförälder och om vägarna som kantat oss. För det handlar inte bara om den ena, utan om oss alla.

1 kommentar:

  1. Oj, det där låter jobbigt! Själv har jag haft en full finne i min bil en gång som blev dömd för inbrottet i bilen med mera. Som tur var kom han inte iväg med min bil för han var för full! Jag kunde få hjälp av kronofogden att driva in mitt skadestånd men jag ville inte bråka om 1500 spänn, han visste ju var jag bor...

    SvaraRadera