Bakgrund

söndag 29 november 2009

Miljöhuset

I miljöhuset finns två olika "rum". Ett där man ställer möbler och diverse andra småroliga saker. I det andra är det mer sopsortering där tidningar och annat löst skit slängs.

Jag är jättedålig på att sopsortera, men jag ska bättra mig. Snart ska ju soporna vägas och då kommer det bli dyrare för oss hyresgäster ju mer det väger.

Min son är som sagt väldigt intresserad utav tekniska saker och även saker som han hittar ute. Han är en liten sakletare och även om han inte behöver sakerna så plockar han upp det och tar med sig hem. Det har varit så i många år och det började redan i dagisåldern. På vår balkong hemma stod det ibland en trasig vägskylt, cementklumpar, stora pinnar (mer åt grenhållet), skruvar, rostiga verktyg och brädor i olika storlekar.

Ibland rensade jag där när han inte var hemma, för han saknade egentligen aldrig något... det var bara känslan för honom den stunden när han hittade det och en stund efteråt när han satt där på balkongen och hade sin lilla fixarhörna, som vi kallade den. Man ska ju uppmuntra den där kreativa sidan.

Det är fortfarande så, men i mindre skala. Han vill själv inte ha så många saker och vill gärna slänga det efter ett tag eftersom han kommit på själv att för mycket saker gör det rörigt och det bästa är rena ytor.

Häromdagen valde han ett annat sätt!

Han gick in i miljöhusets lilla "rum" för diverse olika tekniska saker/ möbler. Där hittade han en tv. Han satte in sladden i miljöhusets egna eluttag och testade tv;n.

Där sitter min son och tittar på tv! Ja, den funkade! Men in kommer då en dam och undrar vad min son gör där. Han kom hem och sa att han pratat med Citrondamen.

- Citrondamen?? sa jag.

- Ja, hon var lika sur som en citron. Hon frågade vad jag gjorde där... Jag bor här, svarade jag.

- Vaa? säger damen med skraltig stämma och bistra ögon. (enligt min son)

- Ja, jag bor här. Jag ska se på Disney Channel nu. Disney channel XD. En ny kanal. Min mamma har inte råd med det. För då måste man ha box. Har du box??

- Nu tror jag inte mina öron. Nu skojar du väl? Nu måste du gå ut härifrån!

- Jag ska snart gå, ska bara se färdigt.

- Det är bra det...

Miljöhuset, där min goa lilla pojk bor....


2 kommentarer: